RPI Verificare VIN Gatuit Raport VIN Gratis Decodare VIN

RPI Verifica VIN GRATIS

Decodare VIN | Istoric daune auto | Verificare KM

Introdu aici codul VIN

GRATIS Istoric Auto Verificare VIN Istoric Auto Online

Verifica ISTORICUL AUTO cu VIN-ul masinii si afla Istoricul Auto Online. Afla Kilometri Reali si Daune cu o simpla Verificare VIN. Verifica acum!

Descoperiri printr-un raport istoric auto

nu stii cum, o facem noi pentru tine!

Nu te increde in povestile vanzatorilor

"Boss, e ca noua, tzipla!!! ...a fost tinuta in garaj, 65.000 km, a unui doctor din Germania!!! Hai te-ai gandit, ca vrea sa vina sa o ia cineva de la Brasov in doua ore!" Costica, Targ Auto Vitan

verifica vin si istoric


servicii gratuite pentru tine:
gratis decodare cod

raport privind istoricul masinii in functie de seria de sasiu
da, aici beneficiezi de decodare vin si verificare vin gratis!
cum? simplu! foloseste linkurile din laterala dreapta pentru a face singur investigatiile pentru codul vin utilizand serviciile siteurilor partenere sau putem sa verificam noi masina pentru tine pentru doar 45!
pentru o suma modica putem efectua noi un set de verificari amanuntite pentru tine!
nu stii cum, o facem noi pentru tine!
Simplu! ne comunici codul vin, ne achiti serviciile si in cateva ore primesti raportul vin - rezultatul investigatiei si sfatul nostru!
din cele mai importate puncte acoperite de investigatia codului vin si raportul vin rezultat, se acopera verificari asupra raportarii de:
 • furt
 • accidente, avarii semnificative
 • km modificati (odometru)
 • istoric service si intretinere
 • provenienta si mod de exploatare (taxi, scoala, livari, etc)
 • dotari si nivel de echipare, etc.
din pacate multe din verificari au scos la iveala kilometraj modificat si accidente semnificative care au implicat structura de rezistenta a masinii, alaturi de anunturi cu descrieri copiate si ireale, prezentand dotari inexistente. spre exemplu, masinile cu peste 500.000 km apar la vanzare in romania cu un kilometraj sub 200.000. nu pierde banii, protejeaza-ti investitia, siguranta familiei tale si hai sa verificam inainte sa achizitionezi autoturismul mult dorit!

nu stii cum, o facem noi pentru tine!

Nu cumpara o masina fara sa ii stii istoricul!!!

Atentie la cele mai intalnite probleme dupa 500.000 de rapoarte de verificare a vehiculelor:

 • 1 din 5 autoturisme a fost declarat DAUNA TOTALA
 • 1 din 15 autoturisme a fost reconstruit RECONSTRUIT
 • 1 din 25 autoturisme a fost implicata in ACCIDENTE
 • 1 din 50 autoturisme are Kilometrajul MODIFICAT
 • 1 din 100 autoturisme a fost INUNDAT

RPI Verificare AUto VIN - Nu stii cum, o facem noi pentru tine! Stai linistit! Acum poti apela la noi! Solicita acum un Raport Verificare Auto online pentru Verificare KM, Daune, Accidente, Furt, Dotari, etc.
Cum verifica GRATIS seria de sasiu sau cum verific GRATIS codul VIN

Verificare KM la auto rulate - sfaturi utile

In cazul persoanelor care intentioneaza sa isi achitioneze un autoturism rulat, cea mai mare provocare o reprezinta kilometrajul si autenticitatea sa.

Noi consideram faptul ca pretul unui autoturism este realizat din 5 componente:
- starea tehnica si uzura
- vechimea vehicolului (cand a fost fabricat, nu cand a fost inmatriculat)
- rulaj - kilometrajul (sa nu fie exagerat dar nici foarte mic)
- prezenta daunelor (urmatiti dunele majore, nu cele minore)
- dotari - pretul de catalog

Nu trebuie inteles gresit, masinile nu trebuie vandute ca niste "gunoaie", iar vest europenii cam asa le vand, mai ales daca sunt sub 5000 euro.

Este NORMAL ca cineva care asa face pentru a-si castiga traiul, sa le pregateasca si sa le puna la punct. Din punctul nostrul de vedere este foarte bine si normal. Reflecta respectul fata de dvs. ca si client. Problema apare cand cumparati 2 masini sudate intr-una, defecte majore ascunse, KM dati inapoi cu sutele de mii.


O masina sa poata fi intretinuta, in mod obligatoriu trebuie cunoscut rulajul pentru a putea respecta calendarul de revizii si intretinere.


Am intalnit personal 2 cazuri in care cei de la RAR au gresit si au inscris KM gresit la efectuarea primului ITP (respectectiv 18.000 in loc de 180.000 la un GLA si 800.000 in loc de 200.000 la un Citroen) sau cand un service rapid a inregistrat un kilometraj ceva mai mic si apare din nou un decalaj. In aceste situatii trebuie evaluat numarul de KM uzuali parcursi de vechicolul vizat si poate rezulta daca a fost o eroare materiala sau o intentie voita.

O alta situatie poate fi intalnita atunci cand o masina este avariata si este reparata in regim prorpriu (la garaj) fara ca vehicolul sa aiba o interventie intr-un service autorizat, caz in care dauna nu poate aparea in sistem si respectiv, in rapoartele rezultate.

Un alt sfat de la cunoscatori, era sa renuntati la achizitie daca prindeti vanzatorul cu minciuni (am intalniti si reprezentante care au umblat cu "cioara" vopsita).

Starea tehnica se poate ascunde cu schimbarea unor componente cu cele mai ieftine din comert si o curatare mai avansata (detailing - chiar va recomandam dupa achizitie)
Uzura se poate ascunde unde se poate cu siilicon abundent, vopsea la spray, etc.

Componenta care modifica semnificativ pretul este reprezentata de kilometraj, pentru ca reprezinta rulajul masinii si modfica semnificativ pretul.
Majoritatea vanzatorilor practica modificarea kilometrajului, variind de la 20.000 la 100.000, 200.000 sau chiar 400-500.000 km, in functie de obrazul fiecaruia.

Indiferent daca vanzatorul este dealer, profesionist (cunoscut ca samsar) sau persoana fizica, majoritatea au invatat sa isi aleaga foarte bine fotografiile si cuvintele pentru a nu fi invocate ulterior vicii ascunse.

Astfel, daca sunteti atenti la textele anunturilor, puteti sa intalniti expresii precum:
- fara daune inregistrate - ceea ce nu insemna faptul ca vehicolul nu a avut daune ci doar ca acestea nu se regasesc in bazele de date specifice, sau
- kilometraj garantat prin factura (in loc de contract), iar in cazurile in care s-a indentificat un kilometraj modificat pana la achizitie, acestia au motivat ca asa au achizitionat autovehicolul si ei sunt de fapt de buna credinta....

Bineinteles ca exista moduri prin care se poate aproxima sau chiar citi cu exactitate anumite valori ale kilometrajului autovehicolului la anumite perioade de timp, dar exista si probabilitatea ca acestea sa fie urmarite si kilometrajul sa fie redus doar la limita acestora.

Clientii nostri beneficiaza de suportul si consultanta noastra cu privire la kilometrajul vehicolului vizat. Avem in acest sens si un serviciul de dedicat persoanelor care intentioneaza sa achizitioneze un vehicol rulat.

Va recomandam cu incredere sa apelati la serviciile noastre in procesul de achizitie al viitorului tau autoturism.

Explicatie Raport VIN Gratuit sau Verificare VIN Gratis

Pentru a intelege in ce consta Gratuitatea, venim in intampinarea clientilor si utilizatorilor siteului cu cateva lamuriri, iar pe aceasta cale dorind sa clarificam niste aspecte:
- noi oferim gratuit decodarea partiala a codului VIN si va oferim in acest sens un set de linkuri dinsponibile in partea dreapta sub casetele publicitare, likuri pe care daca le accesati, in functie de fiecare vehicol si istorciul lui, o serie de informatii utile prezentate explicit sau care rezulta evaluand costul unor servicii care costa mai mult daca auto vizat prezinta inregistrari.

- accesul bazele de date internationale in sistem de block-chain - puse la dipsozitia profesionistilor - ofera informatii doar contra cost, cost perceput pentru accesarea, iar accesarea nu garanteaza faptul ca se vor regasi si informatii relevante acolo.

Speram ca aceste clarificari sa lamureasca neclaritatile si sa domoleasca frustrara cu care va intalniti atunci cand doriti sa verificati un vechicol, iar in final apelarea la serviciile noastre sa rezulte .

Pasul 1
Cum verific seria de sasiu sau cum gasesc codul VIN

Gaseste seria de sasiu - codul VIN
Seria de sasiu o regasesti pe parbriz in dreptul soferului, pe stalpul de la portiera pasagerului, sub capota pe oalele la amortizoare sau pe mijlocul peretelui habitaclului.

Pasul 2
Cum verific seria de sasiu sau cum gasesc codul VIN

Trimite codul VIN catre noi
Introdu in formularul de mai sus seria sasiului (codul VIN) si afla informatii sumare sau, mai simplu, lasa-ne pe noi sa investigam masina si iti dam un raport detaliat cu Daune & Accidente anterioare, Nr. de KM inregistrati in serviceuri si statii ITP, Dotarile masinii, etc.

Pasul 3
Cum verific seria de sasiu sau cum gasesc codul VIN

Primesti raportul VIN
Vizualizezi online un raport sumar sau, daca ai apelat la serviciile noatre, iti trimitem noi un Raport de verificare VIN complex cu informatii pretioase despre vehicol precum Daune & Accidente anterioare, Nr. de KM inregistrati in serviceuri si statii ITP, Dotarile masinii, etc.


Ce vizeaza Investigatia si ce releva Raportul de Verificare VIN ?

Raport Verificare VIN asigura o investigatie asupra autoturismelor pornind de la seria de sasiu, in functie de informatiile inregistrate in bazele de date nationale si internationale, in principiu, acoperind urmatoarele aspecte si verificari:

 • detalii despre inregistrari despre incidente si accidente pt (elemente implicate, costuri reparatii)
 • nr. de km inregistrati la intrarea in service-uri, TUV/RAR/MOT pt
 • evaluarea pretului de piata pt
 • verificarea bazelor de date vizand autoturismele raportate furate
 • informatii cu privire la modul de exploatare pt
 • numarul de proprietari anteriori pt pt
 • daca este subictul unei actiuni de executare sau recuperare pt pt
 • scopul utilizarii (taxi, uber, rental, livrari, scoala, guvernamental, etc)
 • imagini anterioare pentru pt
 • istoricul ofertelor anterioare de vanzare pt (pret anterior)
 • lista dotarilor esentiale pt
 • sfaturi privind verificarea la fata locului pt pt
 • sfaturi privind achizitia pt pt

Raportul VIN pt reprezinta cel mai la indemana instrument utilizat de persoanele care doresc achizitionarea unei masini utilizate!

 

Cum realizam Investigatia rezultatele ce genereaza Raportul pentru Verificarea VIN pt ?

Raportul VIN pt se obtine prin centralizarea informatiilor rezulate din utilizarea unor tehnologii informatice inteligente si efectuarea de investigatii si cercetari in mediul online si bazele de date disponibile ale furnizorilor de informatii inteligente automobilistice, serviceurilor autorizate, statiilor de verificare periodica, reprezentantelor auto, companiilor de asigurare si autoritatilor. In urma desfasurarii acestor investigatii asupra unui autoturism avand la baza codul sasiului, adica a codului VIN al masinii, va rezulta o serie de infomatii ce urmeaza a fi analizate si centralizate manual intr-un raport personalizat pentru dvs.
Cele 5 puncte cheie ale unui Raport VIN pt sunt urmatoarele:

 • daca a fost sau nu furat autoturismul
 • kilometrajul modificat
 • numarul si sumele aferente pentru daunele sau accidentele anterioare
 • daca a fost declarat dauna totala, reconstruit sau casat/dezmembrat
 • modul de exploatare al vehicolului (taxi, livrari, scoala, etc.)

Cum functioneaza comanda Raportului de verificare VIN pt

Procesul de comanda si intrarea in posesia Raportului de verificare pt a fost optimizat pentru a va fi facil si la indemana, totul fiind cuprins in trei pasi simpli:

 • Plasati comanda si efectuati plata
 • Completati formularul cu datele autoturismului ce urmeaza a fi verificat
 • Noi demaram investigatiile si va comunicam Raportul verificarii VIN prin email
verificare vin GRATIS
verificare cod vin

Alfa istoricul pt rulat inainte de achizitie

Doriti sa achitionati pt utilizat / rulat / second-hand?

Alegeti sa evitati probleme neplacute prin verificarea autoturismului inainte de achizitie apeland la acest Raport VIN pt , reprezentand o investitie minima ce va ofera rezultatele unei investigatii amanuntite asupra masinii dupa codul VIN - seria de sasiu sau numarul de identificare al autovehicolului.

Pentru a va proteja investitia si familia este recomandat sa verificati initial istoricul pt , kilometrajul inregistrat la verificarile periodice, destinatia si modul de exploatare, precum si interventiile din service-urile pentru a evita sa achizitionezi o masina cu KM modificati.

 

Nu ai găsit codul VIN în anunțul de vanzare al masinii?

Nici o problema, solicita-l cu încredere vânzătorului printr-un mesaj privat. Este dreptul tău să afli istoricul mașinii, înainte să începi procesul de cumpărare a unei masini rulate.

De ce sa achizitionati un Raport VIN pt

Cele mai importante motive care stau la baza deciziei dvs. inainte de a va decide asupra masinii pe care o veti achizitiona sunt urmatoarele:

 • evitati achizitia pt cu KM modificati (reprezinta o infractiune conform Cod Penal)
 • evitati achizitia pt cu daune semnificative
 • evitati achizitia pt raportat ca furat
 • evitati achizitia pt raportat casat, dauna totala, dezmembrat
 • evitati achizitia pt exploatat intr-un mod intens

 

RPI Verificare AUto VIN - Nu stii cum, o facem noi pentru tine! Stai linistit! Acum poti apela la noi! Solicita acum un Raport Verificare Auto online pentru Verificare KM, Daune, Accidente, Furt, Dotari, etc.

Din pacate multe din verificari au scos la iveala kilometraj modificat si accidente semnificative care au implicat structura de rezistenta a masinii. Spre exemplu, masinile cu peste 500.000 km apar la vanzare in Romania cu un kilometraj sub 200.000!

Nu pierde banii, protejeaza-te si hai sa verificam inainte sa faci achizitia!


Nu stii cum, o facem noi pentru tine!
verifica GRATIS vin

Lista cu ultimele 1500 Coduri VIN verificate

NOU RAPORT ISTORIC AUTO GRATUIT oferit de RAR

Registrul Auto Roman, a lansat oficial o aplicatie denumita Istoricul Vehicul, ce le permite viitorilor cumparatori sa verifice istoricul masinii pe care vor sa o achizitioneze la mana a doua.

Pentru a folosi aplicatia, trebuie sa intrati pe urmatorul link si sa completati campurile cu email-ul si respectiv numarul de identificare al masinii(Serie Caroserie sau Serie Sasiu). Pe email veti primi apoi un cod pe care v-a trebui sa il introduceti pe site-ul RAR.

Dupa realizarea acestor pasi, vi se va afisa pe site si veti primi si pe email Istoricul Vehiculului. Printre principalele date pe care le contine acest raport as enumera: marca, modelul, anul de fabrica, capacitatea cilindrica, puterea, norma de poluare, viteza maxima, valabilitatea ITP-ului si numarul de kilometri raportati la fiecare ITP realizat.

Pentru mai multe informatii va trebui sa achitati o suma modica de 35 lei/raport istoric auto.

verifica GRATIS vin

Ghid complet 2024 Cum aduci o masina din Germania 2024

Ghid realizat de magazinul AutoBuild.ro

Auto Bild România a publicat o serie de articole referitoare la tot ce trebuie să știi când vine vorba despre achiziționarea și aducerea în țară a unei mașini second-hand din Germania.
Temele propuse în seria “Cum aduci o mașină din Germania” îți vor prezenta toți pașii de la A la Z. De asemenea, te vor pregăti pentru situațiile neașteptate cu care te poți întâlni în această experiență.
Fie că doar te-ai gândit la posibilitatea achiziționării unei mașini rulate sau dacă ești deja gata de plecare către tărâmul autostrăzilor fără limită de viteză, poți consulta cu încredere lista articolelor noastre:

Cum aduci o mașină din Germania – La ce trebuie să fii atent când îți alegi o mașină second-hand din Germania?


Știi exact ce tip ce mașină îți trebuie? Dacă pleci peste hotare să îți cumperi un autoturism, ar trebui să ai un gând precis cu ce îți dorești. Nu de alta, dar te poți întoarce pe jos dacă nu îți faci temele corespunzător.
Tot în cadrul acestui articol îți vom prezenta diverse ponturi și sfaturi în ceea ce privește utilizarea site-urilor de anunțuri. De asemenea, îți arătăm ce trebuie să urmărești pentru a evita țepele. Mai multe detalii în articolul din link-ul de mai sus.

Ce trebuie să faci înainte de a pleca din țară? Cât te costă să aduci o mașină second-hand din Germania?


Știm deja că ești hotărât, vrei să pleci în Germania ca să-ți cumperi o mașină second-hand. În ce zonă a țării vrei să te duci? Știai că mașinile din zona orașului Nürnberg sunt mai ieftine? Sau că o sumedenie de autohaus-uri de calitate se află în orașele Dormund, Essen, Düsseldorf și Köln?
De asemenea, trebuie să te gândești cu ce ești mai avantajat să călătorești până acolo. Cea mai rapidă și adesea cea mai ieftină metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Poate ai noroc și te ajută un prieten cu mașina. Sau poate deja ai un prieten care locuiește în Germania și te poate ajuta cu transportul cât ești acolo.
Știi în ce zi trebuie să ajungi ca să fii sigur că ai timp să alegi o mașină și să o și înmatriculezi? De asemenea, îți mai oferim sfaturi de cazare și de cumpărături pentru a economisi cât mai mulți bani. Găsești mai multe detalii în articolul din link-ul de mai sus.

Variante ieftine de transport România – Germania
Curse de avion directe România – Germania
Autocar România – Germania
În mod evident, cea mai ieftină și rapidă metodă de a ajunge în Germania este cu avionul. Dacă îți achiziționezi bilete cu câteva luni înainte de la o companie low cost, poți economisi sute de euro. Sigur, asta se întâmplă într-un caz ideal, dar noi îți prezentăm o listă cu toate orașele din Germania în care poți zbura direct din România. Pe lângă asta, ți-am pregătit câteva ponturi pentru a găsi un zbor cât mai ieftin.

Ce trebuie să verifici la o mașină second-hand din Germania înainte să o cumperi?


Un autoturism second-hand poate face o primă impresie foarte bună. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la o lungă listă de aspecte înainte de a bate palma cu vânzătorul. Acest subiect este detaliat într-un articol separat.

Cum aduci o mașină second-hand din Germania pe platformă?


De ce ar putea fi o alegere mai inspirată să-ți aduci mașina pe platformă? Nu are verificarea tehnică HU valabilă (TÜV)? Nu ai de gând să conduci în jur de 2.000 km și preferi să ți-o aducă cineva în siguranță în țară? Și cel mai important aspect, cât costă toată distracția? Găsești mai multe detalii într-un articol dedicat.
Numerele zoll (de tranzit). Ce sunt, ce durată de valabilitate au și de unde le obținem?
Pentru a putea aduce pe roti un autoturism din Germania, trebuie să obținem numere de tranzit pentru acesta. Condiția pentru a putea exporta o mașină pe roți din Germania este ca inspecția tehnică să fie valabilă. Toate acestea și mai multe detalii pe subiect au fost explicate pe larg într-un articol separat.

Ce trebuie să faci înainte de a pleca la drum după ce ai achiziționat o mașină second-hand din Germania?


Ești cum nu se poate mai fericit. Ți-ai cumpărat o mașină excelentă din Germania. I-ai făcut numere de tranzit și acum ești pregătit să pleci la drum. Totuși, ce ar trebui să mai faci înainte să pornești? Toate de mai sus și câteva ponturi din experiența personală le găsești într-un articol dedicat.
Ce trebuie să faci pe drum după ce ai achiziționat o mașină second-hand din Germania?
În acest articol vă sfătuim de unde este cel mai indicat să alimentați, unde ar trebui să vă opriți pentru a vă odihni și de unde vă puteți achiziționa viniete pentru țările pe care le veți tranzita în drum spre România.

Ce acte îți trebuie pentru înmatriculare auto adusă din Germania?


Ai ajuns cu mașina în țară și nu știi ce trebuie să faci și unde trebuie să te duci pentru a o înmatricula în România? Stai liniștit, am pregătit un ghid care să te ajute și aici. Vei primi toate detaliile care contează și câteva ponturi într-un articol dedicat.
Citeste tot ghidul: Cum aduci o mașină din Germania: Ghid complet 2024 realizat de AutoBild

Cum înmatriculezi o mașină cu numere roși
Acte necesare în 2024

În cazul în care a expirat valabilitatea autorizației provizorii de circulație sau vrem pur și simplu să înmatriculăm permament o mașină cu numere roșii, este nevoie de următoarele acte:

 • Cerere înmatriculare auto;
 • Fişa de înmatriculare completată cu datele proprietarului ce are viza ANAF (În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completată cu datele acesteia)
 • Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare – 37 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
 • Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.
 • Copia contractului RCA în termenul de valabilitate al acestuia;
 • Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, în original şi în copie.
 • Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
 • Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de Registrul Auto Român – 539 de lei – în cazul mașinilor cumpărate din afara țării
 • Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
 • Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia;
 • Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Acte necesare la RAR în 2024

De ce ai nevoie pentru înmatriculare Acte necesare la RAR în 2024. Pentru înmatricularea auto a unui vehicul adus din Germania, Italia sau orice alt stat UE ori non- UE, este nevoie, mai întâi, de o programare la RAR - Registrul Auto Român - pentru obținerea certificărilor necesare.
Prima înmatriculare auto în România pentru vehiculele cumpărate din străinătate se va face după obținerea certificărilor necesare de la RAR. Pentru a obține aceste documente de la Registrul Auto Român este nevoie să faceți, în prealabil, o programare online, telefonic sau direct la sediul instituției.

Acte necesare la RAR, în 2024, pentru prima înmatriculare


Pentru vehiculele care au fost înmatriculate în Italia, Germania, Belgia sau orice alt stat membru UE ori non-UE, aflate în prezent la prima înmatriculare în România, RAR va elibera cartea de identitate a vehiculului (CIV).
Acest lucru se va face în mod direct dacă vehiculul deține omologare UE și nu a suferit modificări în raport cu configurația omologată.
În caz contrat, RAR va efectua omologare individuală.
De asemenea, RAR va efectua verificarea tehnică -ITP – și va certifica autenticitatea vehiculului.
Iată lista cu acte necesare la RAR pentru prima înmatriculare:

 • act de identitate solicitant;
 • cerere activitate RAR (cererea se va completa de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezenţa angajatului RAR care efectuează activitatea);
 • documentul de înmatriculare din țara de origine.

Acte necesare pentru înmatriculare, după obținerea cărții de identitate de la RAR

 • Cerere înmatriculare auto;
 • Fişa de înmatriculare completată cu datele proprietarului ce are viza ANAF (În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completată cu datele acesteia)
 • Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare – 37 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
 • Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.
 • Copia contractului RCA în termenul de valabilitate al acestuia;
 • Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, în original şi în copie.
 • Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
 • Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de RAR -Registrul Auto Român.
 • Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
 • Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice -ITP, în termenul de valabilitate a acesteia (se obține tot de la RAR)
 • Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare

Certificatul de autenticitate auto în cazul vehiculelor cumpărate din România

Certificarea autenticității unui vehicul rutier se efectuează numai de către RAR și constă în atestarea faptului că principalele elemente de identificare ale vehiculului sunt originale și/sau nu au fost supuse unor modificări neautorizate, precum și a identității vehiculului în raport cu datele menționate în cartea de identitate a acestuia.

Cu toate că obținerea unui certificat de autenticitate nu mai este obligatorie la schimbarea proprietarului unui vehicul înmatriculat în România, pentru a evita anumite neplăceri, reprezentanții RAR recomandă ca, înainte de achiziționarea unui astfel de vehicul, să vă adresați unei reprezentanțe teritoriale RAR pentru obținerea acestui certificat.

Calculator impozit auto 2024, în funcție de motorizare și capacitate cilindrică

Începând cu 2024, proprietarii de mașini cu motoare puternice sunt penalizați și vor fi nevoiți să scoată din buzunare mai mulți bani decât până acum.

Calculator impozit auto 2024. Impozitul auto se plătește de către orice persoană care deține un mijloc de transport care trebuie înmatriculat sau înregistrat pe teritoriul României. Acesta trebuie plătit în fiecare an, iar plata poate fi făcută în două tranşe egale, pe 31 martie şi 30 septembrie.

Autoturismele şi motocicletele cu capacitatea cilindrică de până la 1.600 cmc

Posesorii de autoturisme cu motoare de capacitate cilindrică sub 1.600 cmc vor plăti același impozit ca până acum, adică 8 lei pentru fiecare 200 cmc pe care-i însumează motorul.

 • 1.000 cmc – 40 lei
 • între 1.001 cmc si 1.200 cmc – 48 lei
 • între 1.201 cmc si 1.400 cmc – 56 lei
 • între 1.401 cmc si 1.600 cmc – 64 lei

Autoturismele cu capacitatea cilindrică între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv

Pentru mașinile care au motoare de capacitate cuprinsă între 1.601 cmc și 2.000 cmc inclusiv, impozitul auto va fi în 2020 19 lei pentru fiecare 200 cmc.

 • între 1.601 cmc si 1800 cmc – 171 lei
 • între 1.801 cmc si 2.000 cmc – 190 lei

Autoturismele cu capacitatea cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv

La această categorie impoztul actual este de 72 de lei pentru fiecare 200 cmc însumați, dar, din 2020, vor plăti 76 de lei.

 • între 2.001 cmc si 2.200 cmc – 836 lei
 • între 2.201 cmc si 2.400 cmc – 912 lei
 • între 2.401 cmc si 2.600 cmc – 988 lei

Autoturismele cu capacitatea cilindrică între 2.601 cmc şi 3.000 cmc inclusiv

La mașinile cu motoare între 2.601 cmc și 3.000 cmc, impozitul va fi majorat la 153 de lei, în contextul în care, în prezent, este de 144 de lei la 200mc.

 • între 2.601 cmc si 2.800 cmc – 2142 lei
 • între 2.801 cmc si 3.000 cmc – 2295 lei

Autoturismele cu capacitatea cilindrică de peste 3.001 cmc

Posesorii de mașini cu motoare foarte puternice, de peste 3.001 cmc, vor plăti din 2020, 308 lei pentru fiecare 200 cmc.

 • între 3.001 cmc si 3.200 cmc – 4928 lei
 • între 3.201 cmc si 3.400 cmc – 5236 lei
 • între 3.401 cmc si 3.600 cmc – 5.544 lei
 • între 3.601 cmc si 3.800 cmc – 5.852 lei
 • între 3.801 cmc si 4.000 cmc – 6160 lei

Mașinile hibrid si electrice

Impozitul auto pentru mașinile hibrid se stabileşte prin hotărâre a consiliului local o reducere care nu poate fi mai mică de 50% din valoarea stabilită pentru un mijloc de transport cu motor termic similar de aceeaşi capacitate cilindrică. În ceea ce privește mașinile electrice, acestea sunt scutite de plata impozitului auto.

Mașini scutite de la plata impozitului auto

Mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localități, dacă tariful de transport este stabilit în condiții de transport public

Vehiculele istorice definite conform prevederilor legale în vigoare

Mijloacele de transport folosite pentru transportul stupilor în pastoral.

Mijloacele de transport folosite pentru intervenţii care funcţionează în situaţii de urgenţă.

Mijloacele de transport ale instituţiilor sau unităţilor care funcţionează sub comanda Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sau a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Autovehiculele acţionate electric.

Autovehiculele scond-hand înregistrate ca stoc de marfă şi care nu sunt utilizate în folosul propriu al operatorului economic, comerciant auto sau societate de leasing.

Mijloacele de transport deţinute de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţile naţionale.

Autovehiculele fundaţiilor înfiinţate prin testament constituite conform legii, cu scopul de a deţine, dezvolta şi ajuta instituţii de cultură naţională, precum şi de a susşine acţiuni cu caracter umanitar, social şi cultural.

Mijloacele de transport ale organizaţiilor care au ca unică activitate acordarea GRATISă de servicii sociale în unităţi specializate care asigură găgduire, îngrijire socială şi medcală, asistenţă, ocrotire, activităţi de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială pentru copil, familie, persoane cu handicap aflate în dificultate, în condiţiile legii.


EM Exchange Network Curs GDPR DPO | Externalizare DPO | Implementare GDPR | Kit GDPR | Audit Conformitate GDPR | Service Auto Iasi | Fier Forjat Iasi | Raport Istoric Auto | Verificare VIN Gratuit | Atelier Confectii Metalice Iasi | Mobilier comercial Frontdesk Dressing eFlex | Implementare Dezvoltare Durabila Casa AXI - Case ieftine 30mp
Curs Dezvoltare Durabila COR 242232 Online | Rapid Transformational Therapy - RTT Therapy Ana's Therapy | Implementare ESG Raportare ESG Kit Esg |